OM MIG

Foto: Ditte Capion

Jeg er vokset op i en lille by i Nordjylland, hvor livet blev levet cyklende fra parcelhuset til skolen til sportshallen, op til hesten og tilbage igen i samme faste firkant.

Efter gymnasiet rejste jeg rundt i verden i to år. Da jeg kom hjem, var jeg blevet smittet med en trang til altid at være på vej. En tilstand af udlængsel, som har vist sig at være kronisk. Det er ikke farligt, men der findes kun én kur: billetter, planer, ruter, nye mål.

Mit ungdoms-CV er tykt som en telefonbog. Jeg har arbejdet, siden jeg var 11 år gammel og i mange afkroge af samfundet: Torvepige på Grønttorvet i Aalborg, opvasker, ekspedient i en farvestrålende libanesisk tøjbutik, jordbærplukker, tjener, samlebåndsarbejder med hårnet på en pølsefabrik, rengøringsassistent, den røde kittel bag disken i en DSB-kiosk, pædagogmedhjælper, annonceindtaster på Den Blå Avis, bikiniklædt servitrice på et cruiseskib i Grækenland, issælger og vaffelbager i Tivoli, blæksprutterenser, bartender på en pub i Hampstead, dansklærer ved VUC, handicaphjælper.

Jeg er cand.mag. i litteraturhistorie og medievidenskab fra Aarhus Universitet. De sidste to år af min universitetstid boede jeg i London, hvor jeg studerede kommunikation og journalistik og arbejdede som tjener, mens jeg skrev mit speciale om amerikansk litteratur.

Jeg har  været tekstforfatter på et reklamebureau og senere freelance tekstforfatter, journalist og skrivecoach i min egen virksomhed.

I flere år var jeg fast klummeskribent for Femina.

De sidste mange år har jeg boet i Charlottenlund med min mand og vores tre drenge.

Jeg elsker dyr og troede i mange år, at jeg skulle være dyrlæge. Indtil videre har der altid været en hund med i mine bøger.