OM MIG

 

Foto: Ditte Capion

Min første roman Hambros Allé 7-9-13 udkom i 2015. 100 dage udkom i 2016, og sidste bind i trilogien, Syv sind, kom i 2018.

Jeg er vokset op i en lille by i Nordjylland, hvor livet blev levet cyklende fra parcelhuset til skolen til sportshallen, op til hesten og tilbage igen i samme trygge firkant.

Efter gymnasiet rejste jeg rundt i verden i to år. Da jeg kom hjem, var jeg blevet smittet med en trang til altid at være på vej. En tilstand af udlængsel, som har vist sig at være kronisk. Det er ikke farligt, men der findes kun én kur: billetter, planer, ruter, nye mål.

Mit ungdoms-CV er tykt som en telefonbog. Jeg har arbejdet, siden jeg var 11 år gammel og i mange afkroge af samfundet: Torvepige på Grønttorvet i Aalborg, opvasker, ekspedient i en farvestrålende libanesisk tøjbutik, jordbærplukker, tjener, samlebåndsarbejder med hårnet på en pølsefabrik, rengøringsassistent, den røde kittel bag disken i en DSB-kiosk, pædagogmedhjælper, annonceindtaster på Den Blå Avis, bikiniklædt servitrice på et cruiseskib i Grækenland, issælger og vaffelbager i Tivoli, blæksprutterenser, bartender på en pub i Hampstead, dansklærer ved VUC, handicaphjælper.

Jeg har kunnet kalde mig mange forskellige ting, men den fineste titel, jeg har haft, er nok den som trivselsambassadør på mine børns skole.

Jeg er cand.mag. i litteraturhistorie og medievidenskab fra Aarhus Universitet. De sidste to år af min universitetstid boede jeg i London, hvor jeg studerede kommunikation og journalistik og arbejdede på en restaurant for the rich and famous, mens jeg skrev mit speciale om amerikansk litteratur.

Jeg har arbejdet som tekstforfatter på et reklamebureau og senere som freelance tekstforfatter, journalist og skrivecoach i min egen virksomhed.

I flere år var jeg fast klummeskribent i Femina.

De sidste mange år har jeg boet i Charlottenlund med min mand og vores tre drenge.

Jeg elsker dyr og troede i mange år, at jeg skulle være dyrlæge. Indtil videre har der altid været en hund med i mine bøger.