Mit hemmelige liv

Ny bog ude 21. marts 2024

Mit hemmelige liv er en personlig og kollektiv fortælling om overgangsalder og kvindeliv. Om sorg, skam, taknemmelighed, frihed og livskraft. Og om at spørge, dele og række ud til andre kvinder, når fundamentet knager og brager under dig. Overgangsalderen kan føles som at krydse en ørken med en dårlig GPS, men måske behøver vi ikke at gå der alene.

Foredrag om Mit hemmelige liv

Jeg deler min egen historie og fortæller om arbejdet med bogen og om mine midtlivs-samtaler med tolv interessante kvinder (og en mand).

Toppen af Danmark (2024)

Antologi om litteraturen og forfatterne i Nordjylland. Redigeret af Lasse Horne Kjældgaard, Johannes Ries og Jens Smærup Sørensen. Jeg har bidraget med essayet ‘Sorg, savn og syngende jubel’.

”En bog, der vil åbne øjnene for en nærmest uudtømmelig bank af litterære oplevelser.”

Jyllands-Posten  ★ ★ ★ ★ ★ ★

”En kærlighedserklæring til den litteratur, som er rundet af det nordjyske.”

Politiken   ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Den inderste kerne (2021)

Den inderste kerne er en biografisk roman om videnskabskvinden Inge Lehmann, som i 1936 opdager, at jorden har en indre kerne. Hun er et gådefuldt og privat menneske, der allerede som barn skiller sig ud. Højt begavet, skrøbelig og med en indædt stædighed og viljestyrke kæmper hun med sig selv, sine omgivelser og de forventninger, familien og samfundet har til hende. Den inderste kerne er en skæbnefortælling om lidenskab og videnskab, om sammenbrud og svære valg og om at turde gå sine egne veje.

”Livlig og spændende”

Fyens Stiftstidende ★ ★ ★ ★ ★

”Med Den inderste kerne har Lotte Kaa Andersen ikke alene kastet lys over en skammeligt overset dansk verdensstjerne, hun fortæller også det 20. århundredes danske historie. (…) Et imponerende stykke arbejde om et sjældent geni.”

Berlingske ★ ★ ★ ★

”Rørende, stærk, vedkommende og utrolig velskrevet. Inge Lehmanns livshistorie og ikke mindst livsværk er fandens godt romanstof.”

Litfix ★ ★ ★ ★ ★ ★

Hellerup-trilogien

Hambros Allé 7-9-13 (2015), 100 dage (2016) og Syv sind (2018)

Mine tre første bøger bliver tilsammen kaldt Hellerup-trilogien. I 2021 blev de genudgivet i en ny udgave skabt af grafisk designer Thit Thyrring. Hambros Allé 7-9-13 er solgt i over 50.000 eksemplarer, og trilogien er foreløbigt oversat til fire sprog.

”Uhyre præcist og med et flow, så man bliver ført igennem med lige dele begejstring over, at en samtidig forfatter kan registrere det største og det mindste så præcist. ”

Berlingske ★ ★ ★ ★ ★

”100 dage” vibrerer af levende sprog, hvor sætningskonstruktioner skydes associativt af sted. Replikkerne er naturtro, udviklingen er herligt forløsende, og stilen er ligetil. Tankerne glider mod Christian Kampmanns portræt af Familien Gregersen, selvom Lotte Kaa Andersen fornyer med skarp og satirisk humor.”

Kristeligt Dagblad ★ ★ ★ ★ ★